Articol preluat de la Parenting 2.0


Uleiurile esențiale au anumite efecte terapeutice asupra corpului, minții și sufletului

Cum să fii o mamă relaxată, calmă și să ai răbdare cu copilul, în condițiile în care cel mic îți solicită în permanență atenția, treburile casnice așteaptă să fie rezolvate, având și presiunea legată de bani și activitatea profesională?

Poate că nu apuci să dormi nici 7-8 ore pe noapte și te simți stresată și îngrijorată pentru copii, pentru relația cu partenerul sau pentru viitorul tău profesional sau financiar.

Nu e ușor să fii mamă și să jonglezi cu toate rolurile pe care le ai și cu toate activitățile pe lista ta zilnică. Însă, mamele care reușesc acest lucru sunt cele care au răbdare cu copiii lor, care le transmit micuților lor fericirea și iubirea necondiționată, iar pentru parteneri sunt o bucurie și o inspirație.

Secretul pe care nu l-am învățat de la mamele noastre, însă pe care îl descoperim, la un moment dat, din propria experiență este că, pentru a fi o mamă bună și calmă, pentru a fi o soție relaxată și radioasă, avem nevoie să avem grijă de noi.

Până când nu avem grijă să ne reumplem bateriile cu energie, să ne oferim momente relaxante și activități plăcute, suntem ca o mașină care merge cu rezervorul aproape gol, în pericol de a face o pană în mijlocul drumului, însă care tot mai găsește, prin supraefort, resurse de a mai merge un kilometru…

<h3>Cum funcționează aromoterapia ca modalitate rapidă de a avea grijă de tine</h3>
Aromoterapia este o terapie alternativă ce folosește uleiuri esențiale care acționează ca un adjuvant natural pentru a vindeca, în mod natural, mintea, corpul și sufletul.

Voi intra puțin în explicații științifice, ca să înțelegem cum anume funcționează uleiurile esențiale.

Uleiurile esențiale sunt compuși lichizi volatili extrași din plante. Principalele moduri prin care uleiurile pătrund în piele sunt aplicarea locală, inhalarea și băile.

Aromoterapia folosește diverse combinații pentru a reduce simptomele unor afecțiuni precum: anxietatea, depresia, durerile de cap, insomnia, problemele respiratorii, articulațiile tumefiate, afecțiunile pielii, tulburările digestive, durerile musculare, afecțiunile urinare etc.

Stimulentele prezente în uleiurile esențiale seamănă cu proprietățile active ale hormonilor. La aplicarea sau inhalarea uleiurilor esențiale, acestea ajung la țesuturile situate sub piele și la celulele receptoare din nas. Semnalul ajunge în zona limbică a creierului și în hipotalamus. Acesta induce eliberarea de mesageri neuronali, cum ar fi serotonina, endorfina, noradrenalina și altele. Apoi, integrează sistemele nervoase și fizice, asigurând efectul dorit asupra minții și corpului, explică reprezentanții Recharge Center România, centru de terapii complementare, care oferă produse terapeutice realizate cu uleiuri esențiale originare din India de calitate superioară pentru a îmbunătăți echilibrul dintre trup, minte și suflet, vitalitatea și imunitatea organismului, contribuind la creșterea vibrației energetice a corpului.

Astfel, nu ai nevoie să aloci ore din programul tău pentru a te bucura de efectele aromoterapiei. Folosind constant un ulei esențial sau un produs care conține un amestec de uleiuri esențiale, acesta își face simțit efectul.

9 arome cu efecte relaxante și energizante

1. Tămâie – considerat un ulei esențial sfânt de către egiptenii antici cu o aromă lemnoasă și proprietăți antioxidante, calmant, recomandat pentru perioade încărcate, depresiile post-natale, remediu excelent pentru stimularea gândurilor pozitive și apropierea de Divinitate

2. Ylang Ylang – o aromă intensă, dulce și senzuală, este considerat uleiul dragostei și are proprietatea terapeutică de afrodiziac, precum și de antidepresiv, ajutând la calmarea stărilor de anxietate și stres

3. Mușețel – cu aromă fină dulce-fructată, stimulează relaxarea, are proprietatea terapeutică de cicatrizant și antiinflamator

4. Mandarin – cu o aromă dulce, citrică-fresh are proprietăți terapeutice de relaxant, antiseptic, calmant, dezinfectant. Datorită aromei sale liniștitoare, este recomandat pentru bebeluși și copii

5. Salvie – cu o aromă dulce-ierboasă cu proprietăți terapeutice de antiviral, calmant, afrodiziac, stimulează circulația sanguină

6. Bergamotă – cu o aromă proaspătă dulce-citrică, are proprietatea terapeutică de antibiotic natural și este un calmant pentru sistemul nervos

7. Vanilie – cu aroma sa intensă și relaxantă, are proprietatea de antioxidant, calmant și afrodiziac

8. Lavandă – cu o aromă intensă florală, are proprietăți relaxante, antidepresive, echilibrând sistemul nervos

9. Litsea Cubeba – cu o aromă dulce-fresh, este cunoscut ca „uleiul liniștii”. Are proprietatea de sedativ puternic al sistemului nervos, calmant, benefic pentru diferite tulburări ale somnului

Atunci când sunt folosite în combinație, aceste uleiuri își unesc forțele pentru a avea efecte mai puternice în îmbunătățirea stării persoanelor care le folosesc.

<h3>Combinațiile de arome vin în ajutorul mămicilor</h3>

Ileana Jiru este aromoterapeut certificat, care, după ce a descoperit această terapie alternativă în India, folosește uleiurile esențiale din 2006.

În parteneriat cu specialiști internaționali în medicina indiană, integrativă și ayurvedică, Ileana a dezvoltat produse organice concepute pentru a ajuta oamenii să restabilească armonia dintre trup și suflet: Sinergiile – amestecuri de uleiuri esențiale organice pure, ape florale și săruri de baie.

Deoarece pentru a pregăti amestecuri de uleiuri esențiale, este nevoie nu doar de cunoștințe și pregătire specială, ci și de acces la produse de înaltă calitate, Ileana Jiru și echipa sa de la Recharge Center România s-au gândit să pregătească mai multe blenduri de uleiuri esențiale cu efecte terapeutice precise, cu prețuri accesibile, care pot fi folosite imediat.

“Am ales să pregătim aceste Sinergii cu uleiuri atent selecționate, de calitate superioară. Ca ulei vegetal de bază am ales uleiul de germeni de grâu, care este foarte bogat în vitamina E și hidratează intens fără a lăsa pielea grasă, se absoarbe plăcut”, ne-a povestit Ileana Jiru, fondatoarea Recharge Center România, la evenimentul Recharge Party.

Desigur, m-am grăbit să îi cer recomandări de soluții eficiente pentru mamele obosite, stresate și lipsite de energie.

Iată câteva exemple de amestecuri eficiente de uleiuri esențiale, gata preparate de Recharge Center România (dacă îți dorești și tu unele dintre aceste amestecuri, avem un cod de reducere, la finalul articolului).

<h3>5 amestecuri de uleiuri esențiale recomandate pentru mame</h3>

1. Sinergie Magică MOTHER – este un blend de 2 uleiuri esențiale, Tămâie (Boswellia Serrata) și Ylang Ylang (Cananga Odorata) în ulei de germeni de grâu, creat special pentru mămici care alăptează și copii peste 1 an, cu o diluție de doar 1% pentru a putea fi folosit în siguranță de mămici și cei mici. Ajută la echilibrarea sistemului nervos, stabilizează energia corpului și liniștește spiritul.

2. Sinergie Magică CHILD – un amestec de 2 uleiuri esențiale, Mușețel German (Matricaria Recutita) și Mandarin (Citrus Reticulata) în ulei de germeni de grâu. Este creat special pentru mămici aflate în perioada alăptării și copilași peste 1 an, cu o diluție de 1%. Favorizează calmul, induce somnul și stimulează dezvoltarea unui spirit liniștit. Are proprietatea terapeutică de dezinfectant, cicatrizant și calmant. Combate starea de slăbiciune, stres și oboseală și îmbunătățește dispoziția.

3. Sinergie Magică Don’t Worry – un amestec de 3 uleiuri esențiale în diluție de 3%: Salvie (Salvia Sclarea), Mușețel German (Matricaria Recutita), Ylang Ylang (Cananga Odorata), ulei vegetal de germeni de grâu. Promovează calmul și răbdarea, este un puternic adjuvant natural pentru susținerea și echilibrarea sistemului nervos în momentele de epuizare mentală, oboseală și tensiuni, fiind benefic pentru depășirea momentelor de pesimism. Are proprietatea terapeutică de antiviral, antidepresiv și revigorant al energiei sufletului.

4. Sinergie Magică RELAX – un blend de 3 uleiuri esențiale, diluție 3%: Bergamotă (Citrus Bergamia), Mușețel (Anthemis Nobilis), Vanilie (Vanilla Planifolia Fruit Extract), ulei vegetal de germeni de grâu. O aromă optimistă care ajută la detensionare și la relaxarea pură a sufletului, la un somn liniștitor. Este un puternic adjuvant natural pentru restabilirea stării de liniște și fericire în suflet, fiind eficient împotriva stărilor de insomnie, stres, depresie și anxietate. Creează armonie emoțională.

5. Sinergie Magică SLEEP – un amestec de 3 uleiuri esențiale, în diluție de 3%: Mușețel (Matricaria Recutita), Lavandă (Lavendula Augustifolia), Litsea Cubeba (Litsea Cubeba), ulei vegetal de germeni de grâu. Induce starea de liniște, este un adjuvant natural eficient pentru a îndepărta insomniile, relaxează sufletul pentru un somn liniștit și vise frumoase.

Toate aceste blenduri se găsesc pe site-ul RecargeCenter.ro și uleiuriesentialeorganice.ro. La fiecare produs sunt specificate anumite precauții, chiar dacă produsele nu au contraindicații. Deoarece baza amestecurilor este uleiul din germeni de grâu, persoanele cu intoleranță la gluten au nevoie să consulte medicul înainte de a utiliza aceste produse. Desigur, acestea nu sunt medicamente, fiind folosite, doar prin uz extern, ca adjuvante în tratarea unor afecțiuni.

Dacă vei intra pe site, vei vedea că e foarte greu să te limitezi la un singur produs, mai ales când vezi denumirile și ce presupun: Sinergie Magica GOOD ENERGY, NO STRESS, EGO CALM, apoi pentru sănătate IMMUNITY, BREATH, sau pentru pasiunea în cuplu LOVE, SENSUAL, HARMONY.

Personal, folosesc Sinergiile Magice DETOX și GOOD ENERGY, apa florală organică Neroli și cea de Mentă și sunt încântată de ele. Mai am bomba/sare de baie cu mentă și eucalipt, și cea cu anason, portocală și lime, pe care încă nu le-am folosit și despre care pot confirma că miros minunat!

E adevărat, eu sunt fană a aromoterapiei și a uleiurilor esențiale pe care am început să le studiez și să le folosesc mai mult în ultimii ani. De aceea, m-am bucurat foarte mult că am descoperit brandul Recharge Center cu aceste produse aromoterapeutice de calitate, de unde ne putem asigura noi, ca mame, anumite doze de relaxare, calmare, răsfăț și energizare.

De asemenea, ne putem ajuta copiii să doarmă mai bine, să fie mai liniștiți și să-și întărească imunitatea. În plus, un set format dintr-un blend de uleiuri esențiale, o apă florală și o bombă de baie poate fi un cadou foarte apreciat de către orice mămică rudă sau prietenă.

Sursa foto principală: Olha Ruskykh, Pexels