Articol preluat de la green.start-up.ro

Recharge Center, românii care aduc mai aproape de noi miracolul naturii

Ileana Jiru a călătorit în 55 de țări pentru a descoperi cele mai bune ingrediente și produse de aromaterapie pe care să le aducă și românilor care doresc să-și îmbunătățească starea de bine și visează la o viață mai sănătoasă. Așa a ajuns să creeze Recharge Center, un business axat pe produse organice și aromoterapie.
Recharge Center, românii care aduc mai aproape de noi miracolul naturii

Ileana este aromaterapeut certificat, membru al Asociației Profesionale de Aromaterapie (APĂ) și al Asociației Naționale de Aromaterapie Holistică (NAHA), absolventă a Institutului Tisserand, Masterclass Folosirea în Siguranță a Uleiurilor Esențiale. ”Misiunea mea este să împărtășesc cu voi toți din cunoștințele acumulate de la maeștrii locali și internaționali alături de care am lucrat de-a lungul timpului”, ne povestește Ileana.

Brandul Recharge Center este un concept născut 100% din pasiune pentru aromaterapie, pentru a aduce mai aproape pe fiecare dintre noi de miracolele naturii, după cum menționează Ileana.

Prin acest business, Ileana oferă soluții concepute alături de specialiști în medicină integrativă indiană, uleiuri esențiale organice ce joacă un rol important în armonia trupului și a spiritului.

”Am auzit toți despre efectele miraculoase pentru trup și suflet ale uleiurilor esențiale. Efectele benefice ale aromaterapiei sunt cunoscute de sute de ani, principiile sale fiind aplicate cu succes în întreaga lume. De-a lungul celor 16 ani de practică în aromaterapie și vizitarea a 55 de țări pentru documentare, am observat că ceea ce gândim și simțim are un efect direct asupra corpului nostru fizic, din acest motiv consider că prioritatea noastră trebuie să fie aceea de a ne menține echilibrul emoțional, de a crea armonie între trup, minte și suflet, astfel încât să avem un sistem imunitar puternic, să facem față mai ușor provocărilor de zi cu zi și putem obține asta folosind produse de aromaterapie în rutină zilnică”, completează Ileana.

Provocator este să și crești un astfel de business, după cum ne precizează fondatoarea Recharge Center, una dintre cele mai mari dificultăți pe care le-a întâmpinat în dezvoltarea afacerii fiind legată de autenticitatea produselor.

”Sunt multe produse organice pe piață însa calitatea lor diferă în funcție de unde sunt achizitionate și cum sunt fabricate”, afirmă ea, menționând faptul că Recharge Center folosește uleiuri esențiale organice având certificate Organic USFDA, WHO-GMP, ISO 9001:2015.

”Dorim astfel să clădim o relație de încredere cu clienții noștri, bazată pe transparență și sinceritate”, spune ea.

Ileana precizează faptul că uleiurile esențiale organice, pe care le-a denumit Sinergii Magice, sunt produse în India și sunt amestecuri de uleiuri esențiale. ”Noi am calculat, diluat cu ulei vegetal și atent preparat aceste sinergii de uleiuri esențiale organice, fiind pregătite pentru a fi direct aplicate pe piele imediat după achiziționare”, completează fondatoarea Recharge Center.

Tot în India mai sunt produse și 7CHAKRE Uleiuri Esențiale Organice, cărora le-a adus opțiunea de roll-on și pot fi aplicate pe piele foarte ușor pe parcursul zilei, în momente tensionate sau în momente de stres. ”Astfel e mai ușor că niciodată să experimentați aromaterapia în orice moment aveți nevoie”, spune Ileana.

Recharge Center importă din India și Apele Florale Organice, care răsfață pielea prin beneficiile, proprietățile și compoziția lor naturală.

”Restul produselor de pe site sunt importate din Europa, colaborăm cu o companie specializată în producerea produselor de Aromaterapie, toate având în compoziția lor uleiuri esențiale de calitate superioară”, mai spune ea, adăugând și faptul că, până în acest moment investiția pentru dezvoltarea Recharge Center s-a ridicat la peste 50.000 de euro, banii fiind investiți în realizarea și importul produselor din portofoliu, în materialele pentru împachetarea lor, precum și în consolidarea echipei.

Pentru următoarele luni Ileana și echipa Recharge Center și-au propus să deschidă un magazin pentru a aduce produsele de aromaterapie în fața cât mai multe persoane și pentru a influența grijă de sine a acestora.

”Consider că ar trebui să transmitem mai mult generațiilor viitoare grijă de sine, de îngrijire personală, fizică și emoțională, asta va influența foarte mult un viitor sustenabil în tot ceea ce întreprind”, concluzionează Ileana.